Μαστός

lipodis necrosi2

Η Λιπώδης Νέκρωση είναι ένα συμπαγές καθηλωμένο στρογγυλό μόρφωμα που σχηματίζεται σε μια περιοχή λιπώδους μαστικού ιστού που έχει τραυματιστεί. Μπορεί δηλαδή να προκληθεί είτε από μια προηγηθείσα χειρουργική επέμβαση στο μαστό, είτε από τραυματισμό....

Είναι συνήθως ανώδυνη και το δέρμα γύρω από αυτήν ενδέχεται να είναι ερυθρό, μωλωπισμένο ή πτυχωμένο.

Διάγνωση

Για να τεθεί η διάγνωση πιθανότατα θα χρειαστείτε τριπλή αξιολόγηση (ψηλάφηση, μαστογραφία και βιοψία με λεπτή βελόνη (FNA), όπου το υλικό θα σταλεί για κυτταρολογική εξέταση στο εργαστήριο. Σε πολλές περιπτώσεις προτιμάται η Βιοψία Πυρήνα (Core Biopsy) όπου στο εργαστήριο αποστέλλεται ιστός και όχι μόνο κύτταρα από το υλικό. Αν είστε κάτω των 35 ετών είναι προτιμότερο να γίνει Υπερηχογράφημα παρά Μαστογραφία και αυτό διότι στις νεαρότερες ηλικίες οι μαστοί είναι αρκετά πυκνοί και η μαστογραφία δεν μας δίνει την επιθυμητή απεικόνιση.
Η Λίπώδη Νέκρωση δεν απαιτεί θεραπεία ή παρακολούθηση και συχνά εξαφανίζεται από μόνη της. Το μόρφωμα μπορεί να αφαιρεθεί συνήθως μόνο στα πλαίσια της διερεύνυσης ωστέ να τεθεί η διάγνωση.

Τι σημαίνει αυτό για εσάς
Η ύπαρξη της Λιπώδους Νέκρωσης ενδεχομένως να σας προκαλεί την δημιουργία άγχους. Πρέπει να γνωρίζετε όμως πως είναι μια καλοήθης κατάσταση και αυτό οφείλει να σας καθησυχάζει. Η διάγνωση της δεν αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού ωστόσο οφείλετε να είστε σε επαγρύπνηση και να συμβουλεύεστε τον χειρουργό σας εάν παρατηρήσετε την δημιουργία νέων όζων ή άλλες αλλαγές στους μαστούς σας.

Κάσσου 10, Πετρούπολη, Αθήνα 13231 (Κεντρική Πλατεία)
Παππάς Παναγιώτης (MD. MSc) | Γενικός Χειρουργός & Χειρουργός Παθήσεων Μαστού

 

 

s5 logo

 

ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ:  Κάσσου 10 (2ος όρ.), Πετρούπολη, 13231(κεντρική πλατεία), ΤΗΛ: 212-1050022, 6974-059382

ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ:  Αναστ. Τσόχα 24 (2ος όρ.), Αθήνα 11521, ΤΗΛ: 210-6416890, 6974-059382

ΩΡΕΣ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 ~ 13:00 & 17:00 ~ 21:00

Επίσκεψη κατόπιν ραντεβού

Επείγοντα περιστατικά όλο το 24ωρο

E-MAIL:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

evrokliniki

Τοποθεσία Ιατρείου

Συνεργαζόμενες Κλινικές

cityclinic

rea

athinaiki

bioclinic

iatriko

mediterraneo

metropolitan

attiko