Μαστός

thilasmos

Η Γαλακτοκήλη (επίσης: γαλακτική κύστη) είναι ουσιαστικά μια κύστη αποθήκευσης γάλακτος ή γαλακτώδους περιεχομένου μέσα στον μαστό εξαιτίας της απόφραξης για κάποιο λόγω ενός ή περισσοτέρων γαλακτοφόρων πόρων......

Εμφανίζεται συνήθως σε γυναίκες νεαρής ηλικίας που είναι έγκυες ή θηλάζουν και αποτελεί μια καλοήθη κατάσταση που όμως μπορεί να προκαλέσει ανησυχία και άγχος.
Εμφανίζεται ως ένα ευμεγέθες και με ομαλό περίγραμμα μόρφωμα και μπορεί να ομοιάζει σε ένα ινοαδένωμα ή κύστη. Οι μεγάλου μεγέθους γαλακτοκήλες ενδέχεται να είναι επώδυνες και όταν επιμολύνονται δίνουν την εικόνα αποστήματος του μαστού.

Διάγνωση

Η διάγνωση μπορει να τεθεί με την κλινική εξέταση από το χειρουργό μαστού σε συνδυασμό με το ιστορικό της ασθενούς. Για την επιβεβαίωση της διάγνωσης θα χρειαστεί περαιτέρω απεικονιστικός έλεγχος με υπερηχογράφημα μαστού.

Θεραπεία

Εαν η γαλακτοκήλη είναι μεγάλη σε μέγεθος, επώδυνη ή παρουσιάζει στοιχεία φλεγμονής τότε απαιτείται η παρακέντηση και παροχέτευσή της στο ιατρείο με τη βοήθεια υπερήχων και η λήψη αντιβιοτικής αγωγής για λίγες ημέρες για την αποφυγή περαιτέρω επιμόλυνσης.

Παρακολούθηση

Οι Γαλακτοκήλες συνήθως υποχωρούν και εξαφανίζονται μετά το τέλος της κύησης ή της γαλουχίας. Υπάρχούν όμως περιπτώσεις που ενδέχεται να μην υποχωρήσουν ή να υποτροπιάζουν ακόμα και εβδομάδες ή μήνες μετά. Αυτό δεν θα πρέπει να αποτελεί λόγω ανησυχίας αλλά χρειάζεται να παρακολουθούνται αυτό το διάστημα από το χειρουργό τους ο οποίος και θα τις κατευθύνει ανάλογα.

 

 

 

 

 

Κάσσου 10, Πετρούπολη, Αθήνα 13231 (Κεντρική Πλατεία)
Παππάς Παναγιώτης (MD. MSc) | Γενικός Χειρουργός & Χειρουργός Παθήσεων Μαστού

 

 

s5 logo

 

ΙΑΤΡΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ:  Κάσσου 10 (2ος όρ.), Πετρούπολη, 13231(κεντρική πλατεία), ΤΗΛ: 212-1050022, 6974-059382

ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ:  Αναστ. Τσόχα 24 (2ος όρ.), Αθήνα 11521, ΤΗΛ: 210-6416890, 6974-059382

ΩΡΕΣ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 ~ 13:00 & 17:00 ~ 21:00

Επίσκεψη κατόπιν ραντεβού

Επείγοντα περιστατικά όλο το 24ωρο

E-MAIL:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

evrokliniki

Τοποθεσία Ιατρείου

Συνεργαζόμενες Κλινικές

cityclinic

rea

athinaiki

bioclinic

iatriko

mediterraneo

metropolitan

attiko